Alemanys que parleu català

Alguna de la gent més meravellosa que he conegut són gent d’Alemanya. És un país molt gran i amb gent molt diversa. Hi ha gent d’Alemanya que en alguns temps de la seva vida van venir a viure per un temps a Barcelona, potser. I després van tornar a Alemanya. I alguns d’ells van aprendre català, per exemple. I tot això que està passant amb Carles Puigdemont potser els hi recorda del seu pas per Catalunya. Jo els hi demanaria que parlessin sobre això que passa amb la gent que coneixen a Alemanya. No els hi demano que diguin això o això altre. Cadascú veu les coses d’una manera. però hi ha persones d’Alemanya que han viscut a Catalunya i s’han barrejat, fins i tot han tingut fills, amb independentistes de tota la vida. O potser amb gent no pas independentista. cadascú amb el seu punt de vista.

M’agradaria que tota aquesta gent d`Alemanya s’involucrés respecte a Carles Puigdemont.

Estic trist perquè ja he vist per Internet i en alguna pancarta coses que mostren poca amistat amb els alemanys. Com si tot es tractés que si els alemanys fan el que alguns volen són bons i si fan el contrari són nazis. Patètic.

Jo el que espero és que faci el que faci Alemanya els alemanys facin d’alemanys i tractin l’assumpte com ho fan els alemanys: DE MANERA BEN FETA!

Escoltin a totes parts i no només a la part poderosa.  Fa unes dècades ja vam matar un President català pel fet que l’Alemanya nazi va tornar cap a Espanya al President Companys. Evidentment si ara ens enviem a Puigdemont no passarà sortosament el mateix però a Alemanya s’haurien de pensar que mentre ells s’han tret el nazisme de damunt a Espanya hi ha molts carrers amb noms franquistes. Compte amb Espanya!

Que això no vol dir que Carles Puigdemont hagi fet ben les coses. Però compte amb Espanya. Vosaltres vau rebutjar el nazisme de Hitler. A Espanya Franco no s’ha rebutjat del tot. Compte amb Espanya.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s