Espanyol de Cornellà i el Trambaix

Fa unes setmanes les paraules de Gerard Piqué van contraposar un municipi de l’àrea metropolitana de Barcelona amb Barcelona. I des de Cornellà de Llobregat es van queixar. Paradoxalment des de Barcelona Ada Colau no va dir res en suport de l’Espanyol de Barcelona. Dic jo que si tens un equip que porta el nom de la teva ciutat i algú amaga això dient una altra cosa un es podria queixar sobre les paraules d’aquest jugador.

Doncs bé, llegeixo una notícia que em deixa una mica perplex ja que gairebé sembla una reacció airada contra Barcelona! I no només des de Cornellà de Llobregat sinó també de llocs com l’Hospitalet de Llobregat, Sant Joan Despí o Sant Just Desvern.

Li demanen a Ada Colau que allargui el Trambaix de manera que es junti amb el Tram de la part Besòs.

Aquesta carta no pot tenir cap relació amb les paraules de Gerard Piqué però em pregunto si inconscientment si pot tenir alguna relació. Les paraules de Gerard Piqué poden semblar per alguns un menyspreu cap a les ciutats que envolten Barcelona.

Amb aquest escrit d’alguna manera ciutats metropolitanes li estan dient a Barcelona que pensi en la xarxa de municipis.

A la carta els alcaldes es queixen que el Trambaix només arriba fins a Francesc Macià. De totes maneres sé que passa per Zona Universitària o sigui que un està connectat amb el Metro, la línia verda L3.

En qualsevol cas m’agrada aquesta carta pel fet de plantar cara. Seria inimaginable que per exemple Cornellà de Llobregat hagués estat un impediment per a la construcció de les vies de Rodalies o del FGC. D’alguna manera aquests municipis li estan dient a Barcelona que exerceixi una capitalitat responsable i que no faci de mur entre els dos trams.

Qui sap, potser en uns mesos la gent de El Prat de Llobregat exigeix que el aeroport de El Prat sigui només l’Aeroport de El Prat. I no pas el de Barcelona. Després de les paraules de Gerard Piqué potser és hora de que l’àrea metropolitana planti cara a Barcelona. Cornellà de Llobregat és un municipi petit però tots els municipis que han signat aquesta carta deuen tenir una població en total semblant a la de Barcelona.

I ho dic des de la meva estima més gran a Barcelona. Per cert, una Barcelona molt diferent, crec,  a la de Gerard Piqué.

https://www.elperiodico.cat/ca/barcelona/20180307/carta-oberta-alcaldes-area-metropolitana-reclamant-unio-tramvies-6674817

https://www.elperiodico.com/es/barcelona/20180307/carta-abierta-alcaldes-area-metropolitana-reclamando-union-tranvias-6674817

Leave a comment